Igår, idag & imorgon

Det är ju mycket stora grejer som hänt i livet på sistone... I somras gifte vi oss och jag vill gärna visa en bråkdel av bilderna som togs då. Åh, åh, åh. Tänk vad fint att se tillbaka på senare! 
 
 
 
 
 
 
 
(Foto: www.picrobin.se)
 
Som sagt... Detta är bara en bråkdel av alla bilder. Vi anlitade två fotografer & detta är alltså bara ett axplock från ena fotografens bilder. Är i efterhand väldigt nöjd med att vi alitade två oberoende fotografer, på så sätt fångar man ju bröllopet från olika vinklar. Dagens tips!
 
 
 
 
 
 

Graviditeten vecka för vecka

 
Tänkte börja med en grej här i bloggen; nämligen skriva om graviditeten vecka för vecka. 
 

Kroppen: Vid den här tiden brukar den första ultraljudsundersökningen göras. Ofta är det först nu som man som partner på riktigt kan ta till sig att ett barn är på väg. Ultraljud görs för att bättre kunna beräkna när barnet kommer att födas. Som blivande förälder är det lätt att mentalt ställa in sig på det datum för förlossningen som man får. Men man kan aldrig veta säkert och det kan dröja drygt två veckor efter beräknad tid innan barnet kommer.

När man fått ett ungefärligt förlossningsdatum kan man också ansöka hos försäkringskassan om graviditetspenning, som kan tas ut från vecka 32. Graviditetspenning är till för friska kvinnor som har arbeten som är tunga eller innebär andra risker, och därför inte kan arbeta hela graviditeten.

 

Bebisen: Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

 

Egna tankar: Mår förvånansvärt bra om man jämför med tidigare veckor. Känner mig knappt gravid längre! Eller okej... Där ljög jag. Känner hungerkänslor mycket tydligare & plötsligare än innan jag blev gravid. Försöker verkligen att få i min alla mellanmål. Andra tecken på min graviditet är att jag känner mig mer "känslig" än innan. Känner definitivt mer känslor och jag har blivit mer "huslig". Hörde hjärtat slå för första gången hos barnmorskan. Det slog 150 slag per minut. Längtar så mycket till rutinultraljudet om drygt 2 veckor! 

 

 


Älskade lilla mirakel

V. 17 på bilden.  
 
Nu har jag skapat en ny kategori här på bloggen som heter "gravid". Tänk vad häftigt! Kan fortfarande inte riktigt greppa att det faktiskt ligger en liten bebis i min mage. Imorse var vi på besök hos barnmorskan & då fick vi även lyssna på hjärtat så då blev det i alla fall lite mer verkligt. 
 
Barnmorskan sa att det var en livlig liten krabat. Man hörde verkligen hur den for runt där inne... 150 slag i minuten slog den lilla och det "lät bra". 
 
Jag har ju redan fuskat en aning och köpt en "doppler" från Teknikmagasinet. Det gjorde jag redan i vecka 12 eftersom jag inte riktigt kunde låta bli. Det stod att man skulle kunna höra hjärtljuden från vecka 12 men jag hörde inte förens förra veckan (vecka 16-17). 
 
För övrigt mår jag som en prinsessa just nu. Känner mig inte alls gravid faktiskt! Mådde ju väldigt illa i början & hade väldigt ont i huvudet ett par veckor, men det har helt släppt. Tack & lov! Nu börjar jag känna mig som en människa igen.
 
Känner ett behov av att skriva blogg igen, eller "dagbok". Dock en väldigt censurerad version här på bloggen. Så långt ifrån hela sanningen kommer att skrivas. Har visserligen inte många läsare... Men ändå. Men tänk vad roligt att se tillbaks på senare! 
 
 
 

Allt & inget

 
 
Nej men vad bra det går för mig och bloggandet då... Not.
 
Tänkt att ta bilder varje vecka på lilla magen men det går inte heller så bra. Väntar till RUL tänkte jag. 
 
Skriver dock en privat dagbok, vecka för vecka, vad som händer i kroppen & hur jag upplever det hela. 
 
Men flera uppdateringar kommer snart.
 
Nu ere heeeeeeeeeeeeeeeelg!