Dom hade verkligen vad man kallar "äktenskapstycke".

Mina uppdateringar kommer inte så ofta numera. Trist tycker jag. Men mitt mål är att ändra på detta! Hursom: idag tänkte jag skriva om dag 3 - mina föräldrar.

Min mamma och pappa träffades när dom var i 20-årsåldern (vet inte exakt ålder) på en firmafest när dom jobbade på samma bank. Ett par år senare gifte dom sig. När jag tittar på bilder från bröllopet fylls mitt hjärta av värme. Deras ögon tindrar och händerna är sammanflätade som om dom aldrig ska släppa varandra. Dom hade verkligen vad man kallar äktenskapstycke. Jag blir verkligen stolt när mamma berättar hur deras bröllopsfoton fick vara i skyltfönstret i fotobutiken där de tog sina kort.

Min mamma och pappa valde att gå skillda vägar för ungefär 10 år sedan (känns som igår). Som familj har vi upplevt väldigt mkt. Jag, min bror, min mamma och pappa. Vi har växt upp i en underbar villa och periodvis bott i olika länder världen över tillsammans.

Mamma är allt som en mamma "ska" vara. Enligt mig är hon världens bästa mamma (nej jag är inte partisk, he-he). Hon är född 1964 och har en stake som jag ofta saknar i de flesta människor jag träffar. Jag skulle vilja påstå att hon klarar allt. Självklart vet jag att vi innerst inne bara är människor och därmed gör alla fel ibland. Men min mamma kan gå genom eld och vatten. Hon är min idol. Hon jobbar om dagarna, där hon är väldigt flitig och jag beundrar henne för vad hon gör för samhället. Av olika skäl kan jag inte skriva vad hon jobbar med här.

När jag skriver pappa tänker jag automatiskt på mina barndomsår eftersom det var mest då vi umgicks. Det var Han som jag alltid hittade på saker med. Vi åkte skridskor, tog promenader i skogen, åkte bil och det bästa av allt: utflykter. Vi köpte lördagsgodis, red på hästar m.m
Han är en flitig människa som vill alla väl. Dock glömmer han ofta sig själv på kuppen. Han jobbar om dagarna (vilket vore att ta i eftersom han jobbar 24/7) och vad han jobbar med väljer jag att inte skriva här. Min pappa är väldigt kreativ och denna sida har jag fått från honom.

Det var lite kort om mina föräldrar.Det är två turer man alltid kommer ihåg: den första och den sista

Nummer 02 på listan: Min första kärlek.Jag var ung och naiv när jag för första gången blev ordentligt kär. Vi blev tillsammans första gången vi träffades ensamma och sedan rullade det på i över 1 år. Det pirrade på ett sätt det aldrig gjort i magen och jag fick uppleva stunder jag aldrig varit med om tidigare. Jag var 15 år gammal när jag och min första kärlek blev tillsammans. Vi fick inget lyckligt slut tillsammans och jag var väldigt sårad när vi efter 1 år gjorde slut. När jag läser i min dagbok från dagen vi gjorde slut stod det såhär:

"De säger att allt börjar där det slutar… Faktum är att jag nog måste hålla med. Jag minns för nästan exakt ett år sedan när du och jag kysstes för första gången. Det var ute hos dig på Hasseludden, på samma ställe som igår. Förutom att det denna gång var den sista...

"Det är två turer man alltid kommer ihåg:" -Den första och den sista.

När jag satt i taxin på väg hem från dig och tänkte på vårat år föll det en och en annan tår. På radion spelades "En sång för alla dom.." -Som inte har någon att komma hem till -Som inte har någon att dela sin gläde och sorg med. osv osv. Inget kunde fylla denna tomhet jag kände, inget. Det finns så mycket minnen, så mycket kärlek att det är sjukt. Men ibland antar jag att man måste gå olika vägar, vara för dig själv... Och är det något jag tror på här i livet så är det ödet. Jag lämnar över det här till livet, låter framtiden visa vart allt ska ta vägen....."

Ändå ganska fint skrivet tycker jag. Och det speglar verkligen min livstro. Det jag hoppats på sedan jag upplevt kärlek för första gången; att ödet ska föra mig till den rätta mannen. (Som jag är övertygad att det har gjort nu av den enkla anledningen att jag känner det i hela kroppen). Men men. Min första kärlek var en fin sådan, med ett sorgligt slut (och det säger jag inte för att vi gjorde slut; allting tar slut för eller senare). Det säger jag för att han sårade mig på så fruktansvärt mycket. Men det är en annan historia.
Vi hade ett fint år och jag fick uppleva min första kärlek. Vi var bästa vänner samt pojkvän & flickvän.
Det där med att alltid ha så höga krav

Först ut på listan: om mig.Alltid sätta ribban lite högre än alla andra. Att tävla inom det mesta (tro mig; jag kan hitta på tävlingar i mitt huvud när jag går på stan). Gå upp tidigare på morgonen för att hinna göra klart allt som "måste" hinnas klart innan dagen börjar. Att klaga och påpeka till människor i ens omgivning hur saker och ting ska göras (blir mest min kära manvän som drabbas).

Det handlar om krav. Om krav som nästan kan strypa en. Det handlar om att sätta alldeles för höga krav.

Jag är en person som nästan alltid har höga krav på mig själv. Jag vill alltid prestera bra och alltid känna att jag är nöjd. Och när är jag nöjd? När saker och ting är perfekt, samt gärna "over the top".
Sällan påverkas människor i min omgivning. Det är mest jag själv som sätter upp krav och förväntningar på mig själv.

Men vad händer när man kör fast? När kraven inte längre känns givande utan mest som en börda. När man verkligen försöker att ge allt, men ingenting når fram. Allt blir pannkaka.
Vad gör man då? Jo, man hittar nya strategier. Man hittar nya vägar och nya sätt att ta sig runt problemet.

Egentligen besitter jag alla svar. Bara jag får sätta mig ner och tänka lite.
Men ibland kör man verkligen fast. Bokstavligt talat.

Jag brukar tänka såhär: man kan inte göra mer än sitt bästa.Annan kuriosa om mig;

Jag brukar kalla mig själv världsmedborgare av den enkla anledningen att jag varit bosatt i 3 olika världsdelar och att jag anser mig själv vara just världsmedborgare. Jag är född år 1989 och jag gillar saltlakrits. Samt oliver. När jag inte jobbar (vilket jag gör må-fre) dagdrömmer jag om allt mellan himmel och jord.
Musik ekar ofta mellan min väggar och i skrivandes stund lyssnar jag på Melissa Horn. Jag är fatalist och tror på kärlek.

Finns mycket att berätta om mig. Men detta är en bra början tycker jag :)


LISTA

Personligen tycker jag det är intressant att läsa bloggar med ett djup. Gärna personliga bloggar om allt mellan himmel och jord. Därför tänkte jag hoppa på denna lista; som jag anser är väldigt intressant. Dag 01 kommer alldeles snart!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


RÖTT TILL JULETIDER


 
Köpte nya sängkläder idag på IKEA. Tyckte att vi behövde lite mer rött här hemma såhär när jultider börjar närma sig...

Krya-på-dig-present

Fick en liten present av manvän när han kom hem från jobbet. Den luktar ljuvligt och som ni kanske ser på bilden innehåller den "shimmer" och det är inte lite shimmer.. När jag gick ut i ljuset såg jag hur det riktigt glittrade. Perfekt till fest!
En annorlunda adventskalender

Idag har var varit hemma från jobbet. Det känns som att jag har haft en förkylning inom mig hur länge som helst som väntat på att "slå ut" och imorse när jag vaknade orkade jag inte ens gå ur sängen. Fortfarande helt risig. Har sprängande huvudvärk i skrivandes stund eftersom skärmer är så ljus.

Min kärlek kom hem med denna adventskalender efter jobbet. Hur fin är han inte? (Jag älskar att bli bortskämd och det vet han). Fick även hem mina armband idag....Dammtussarna under sängen... Är änglarnas tofflor.

Om ni inte redan visste det vid det här laget så fullkomligt älskar jag änglar. Tavlan ovan är målad av en kostnär vid namn Tina Järdholt. Det fina med hennes tavlor är att ingen är den andra tavlan lik.1 WAY 2 SAY 3 WORDS 4 YOU
Söndag

Jag och manvän ska precis bege oss till Norrköping för att lämna hans lillebror (som varit här över helgen). Sen ska vi även passa på att träffa hans familj. Stod och fixade mig när min fina kom och gav mig en puss. Det kallar jag vardagslyx. Eller idag kanske det blir helglyx? ;-)  Ha en fin söndag alla!
STOLT SOM TUPPEN

Det är en stolt flickvän som ser sin manvän i dagens DN! Det värmer i hela hjärtat.


TUNISIEN MAJ 2010

I maj i år åkte jag, min mor och min bror till Tunisien. Det var en "sola-och-bada-semester" som vi åkte på för att samla krafter och vila upp oss inför kommande sommar. Jag skulle börja på mitt nuvarande jobb och passade på att ta semester "mellan" jobben. Vi bodde på ett jättefint hotell med spa och stranden låg på andra sidan gatan! Vi hade också mat som ingick vilken innebar att vi fick god frukost serverad varje morgon samt middag i form av buffé. Jag älskar att uppleva nya städer och ställen, men ibland behöver man en semester där man iprincip inte går utanför hotellets område. Detta var en sådan semester! Och är det just detta man är ute efter kan jag definitivt rekommendera Tunisien. Väldigt billiga lyxhotell...

Tyvärr glömde jag min systemkamera hemma så manväns digitalkamera fick hänga med istället. Manvän var för övrigt inte med på denna resa eftersom att han jobbade. Jag var borta på hans födelsedag vilket kändes hemskt men jag tror jag kompenserade det genom att överaska honom rejält på hans födelsedag med ett gäng gömde presenter ;-) Hursom; lite såhär såg det ut:

INREDNING I KÄRLEKENS TECKENDenna fina sten har jag fått av manvän. Försöker fylla mitt hem av olika saker som innenbär kärlek och värme för mig. Som denna vattenkanna som jag fyller av "kärleksmeddelanden" som vi skrivit till varandra lite titt som tätt.. Det är nostalgiskt att titta i denna kanna vill jag lova! Det fyller hela mitt hjärta av värme.Är väldigt svag för "texter och budkskap" vilket innebär att jag och manvän har en hel del sådant...Inredning är ett stort intresse för mig vilket innebär att jag alltid är på jakt efter "de rätta" sakerna. Köper min inredning på allt från loppis, lyxiga butiker till H&M Home. När jag och manvän var på roadtrip i somras hittade vi en pittoresk butik i Gränna som sålde änglar och vit inredning. Jag blev förjust i allt i hela butiken. Det var en liten privat butik och sakerna kom från alla möjliga håll. Det är sådana butiker jag uppskattar mest!DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS

Efter en strålande vecka på jobbet (allt går om man vill) är det dags att ta en välbehövlig helg och samla nya krafter. Jag ska laga en god middag till manvän (har letat efter inspiration i mina kokböcker..) och därefter ska vi ha lite fredagsmys.

Har så mycket planer och idéer att jag knappt vet vad jag ska göra av allt! Borde skriva ner dem och plocka fram idéerna när jag har hjärnsläpp.

Om mindre än en månad flyttar vi (jaaaaaaaaaaa), men tills dess njuter jag av grym utsikt över halva Stockholm och min inredning som jag faktiskt lyckats ganska bra med de år jag bott här....Min nyaste bok i samlingen "förföriskt gott, menyer för 2".


Jag blev kär vid första ögonkastet

Som ni kanske vet var jag i Göteborg förra veckan och jag hade ett par timmar över till shopping... Var på jakt efter en kappa och letade gata ner och gata upp. Gick in i varenda affär utan någon vidare framgång. När jag tillslut gick in på en tvärgatan påväg mot hotellet ser jag denna kappa i skyltfönstret, och jag blev kär vid första ögonkastet! Sagt och gjort; nu är den min.

Apropå shopping... Slutade tidigt idag så jag tog en runda på stan. Var sugen på en ny väska. Eller lite heminredning. Men jag hittade ingenting. (Kors i taket!) Vilket innebar att jag kom hem tomhänt.... Kompenserade detta med att köpa blommor i matbutiken. (Bättre än ingenting)

Kappan är väldigt udda och jag tror definitivt att jag blir ensam om denna. Det var en väldigt liten butik och alla kappor var importerade från Italien.


somebody said you've got a new friend, does she love you like I did

Jag och manvän är kaninvakter denna helg. Hade faktiskt kaniner när jag var mindre så jag är ganska förtjust i dem... Men skulle personligen aldrig skaffa ett husdjur (iaf inte i nuläget). Tar sådan tid och man blir så "låst".


När vi ändå pratar om armband...


Älskar armband. Har ganska många men man kan aldrig få för många! (Som med allt annat) Armbandet längs ner på bild skapades också till välgörenhet när jag tänker efter.. En andel av kostnaden gick i alla fall till det. Köpte armbandet på båten när jag och manvän åkte till Riga.


Nytt armband...

Idag på jobbet (det farliga med att sitta vid datorn hela dagarna) klickade jag hem ett par armband från Childhood. Fast det var inte så farligt eftersom hela summan går till en Bra sak. Såg att Madeleine hade dem på ett omslag av Elle. Sedan dess har jag varit sugen på dem! Jag är väldigt svag för shopping som går till en bra sak...

Kommer att äga en lägenhet

Om mindre än en månad flyttar jag och min manvän till Vår alldeles egna lägenhet. Kan inte riktigt beskriva hur lycklig jag är över detta faktum. Jag ska bo tillsammans med Han med stort H som får mitt hjärta att skutta och Vi, tillsammans, kommer att äga en lägenhet.

Dessa foton sitter i min nuvarande hall. Ramarna har hängt med genom åren och dessa ska definitivt bytas ut. Har beställt förstoring på bilderna som jag tänkte göra något kul med i nya lägenheten.