London calling...








Shoppade loss på Primark. Finns hur mkt som helst att fynda på detta ställe. Men det gäller att se till att INTE vara där mitt på dagen med alla andra turister. Vi vad där 08:30 när dörrarna öppnades ;-)



Varför finns inte PRET i Sverige? Gör de godaste mackorna i världen.





Ett av alla mina skofynd. Manvän räknade ut att jag köpte tio(!) par skor. He-he. Till mitt försvar räknade han in 2 par flip flops & ett par tygskor...

FLER BILDER KOMMER!


GREAT BRITAIN

Apropå romantik så har jag och min kära varit på en liten semester i London (därav den dåliga uppdateringen på senaste tiden). Vi har haft det underbart och jag fullkomligt älskar denna stad. Skulle jag någon gång få chansen att bo där igen, skulle jag inte tveka en sekund.






Har tagit cirka 700 bilder så fler kommer garanterat ;-) Har dessutom shoppat en hel del (minst sagt) så ni kan räkna med en del bilder framöver.



I do

Nu är Will & Kate gifta, så himla fint! Jag ÄLSKAR kungliga bröllop. Och jag ÄLSKAR romantik. Behöver jag säga att jag nästan började böla när jag såg bröllopet på tv? ;-)




Beat the devil's tattoo

Jag drömde en sådan hemsk dröm inatt! Drömde att jag hade tatuerat en stor fet ful tatuering i nacken. Och den var knappast snygg. Så fort jag såg mig i spegeln ångrade jag mig och började googla på "ta bort tatuering.." Kanske inte speciellt lyckat?

Jag är ganska splittrad till tatueringar. Manvän har ju ett par och det är otroligt snyggt på honom. Men jag vet inte om jag skulle passa i en tatuering. Nedan ser ni ett par tatueringar som jag tycker är otroligt snygga och inspirerande.  

















Tyvärr ingen aning var alla bilder kommer ifrån, har dem sparade på datorn. Favoriter.


She moves in her own way









Dagens inspiration från; weheartit.com

Hanging by a moment







Härliga sommarbilder som jag aldrig visat er. Får mig att längta efter brunbrända kroppar, kopparblont hår(!), sol och ledighet.


I'll keep dreamin' until I get there





En dagens outfit var väldigt länge sedan jag tog. Dock ville inte kameran samarbeta när jag skulle fota. Har som ni kan se ovan väldigt ofta vita pärlörhängen samt min vita Triwa-klocka. Har alltid samma ringar på mig. Ni får se dem en annan gång. Annars är outfiten helt ny, den jag köpte i helgen :-)




Detta får mitt hjärta att klappa lite extra







Källa: weheartit

Bed of roses



Tittade förbi Lindex även idag och fick med mig dessa söta ringar för endast 10 kronor. Kände att jag var tvungen att passa på... Skynda fynda!


Dagens shopping

Vilken underbar dag! Solensken och blå himmel. Det fyller hela min kropp med lyckliga känslor. Apropå lyckliga känslor så finns det få saker som går upp mot ett riktigt fynd...

Kan ni gissa vad dagens fynd kostade?







Toppen 50 kronor, byxorna 75 och ringen 10(!) = 135 ynka kronor för denna fina & våriga outfit. Allt från Lindex.


En av 10 svenska kvinnliga bloggare som på verkar mest

Jag undrade varför jag hade så många besökare i förrgår. Tänkte att "folk kanske har hittat tillbaks till min blogg".. Utsågs nämligen till en av 10 svenska kvinnliga bloggare, som påverkar mest, för ett par år sedan. Men jag la ner bloggen och nu bloggar jag under annat namn, så jag insåg ganska snabbt att detta inte är möjligt.

Idag kikade jag på förstasidan av blogg.se och fick se att jag var med där! Woho.

Alla nya läsare; varmt välkomna.



Och precis som många av er gissat: Allt kommer från H&M.


Jag blir så inspirerad av våren och alla texter om kärlek att jag tänkte säga mitt om Kärlek.

Kärlek finns.
Garanterat.

Jag har upplevt den.
1 gång.
2 gånger.
3 gånger...
Kanske tom fler gånger.

Men evig kärlek då? Finns den?

Jag har upplevt hur stickande ONT det kan göra i hjärtat när ens hjärta blir krossat.
Jag har upplevt hur härligt det kan kännas i exakt hela kroppen när man är kär. Hur pirrigt det kan kännas i magen och hur man bara tycks kunna tänka på en enda person i hela världen.

Jag minns speciellt en vårdag för ganska exakt ett år sedan. Jag bodde för tillfället hos en tjejkompis i London. Försökte hitta glädjen i att leva.
Strosade runt på Londons gator medan vårsolen värmde min kropp.
Och sakta,
Sakta. Tinade upp mitt hjärta.
Som var så kallt och trasigt.
Filosoferade mycket.
Även om vårsolen värmde så tvivlade jag.
Mer än någonsin.
Jag som varit så kär.
Hade fått mitt hjärta krossat.
Och nu var jag helt förstörd.
Vågade inte tro. Inte hoppas.

Jag minns hur min vän, liksom ruskade om mig och sa "Jessica, du kommer att hitta kärleken. Jag vet det. Jag är bombsäker".

Och det var precis vad jag behövde höra.
Jag suckade dock till svar.
Var skeptisk.
Tänkte bittert att hon har fel.
Ville inte tro min fina vän som förtvivlat lovade att Kärleken med stort K skulle dyka upp. Min vän kunde inte säga när. Men hon visste att den skulle dyka upp.

Och dyka upp gjorde den... 1 vecka efter att jag kom hem från London kom jag i kontakt med min nuvarande kille (fästman tom!).
Han fick mitt hjärta att sjunga.
Fjärilar väcktes till liv i hela min kropp.
Jag började hoppas.

Tidigare i mitt liv hade jag alltid spekulerat.
Undrat.
Hur vet man att det är ens stora kärlek? Hur VET man?
Och min kloka vän som bodde i London sa alltid till mig; "Det vet man bara".

Och hon hade rätt.
Jag vet det.
Jag vet det av hela mitt hjärta.
Jag känner det i kroppens alla vener.
Att han är The One.


Cuz if you liked it then you should have put a ring on it

Har inte fotat några av mina fina presenter ännu (det känns liksom inte viktigt när den största presenten vad att mina nära&kära närvarade på min dag) men denna kan ni få se... Det var det enda jag önskade mig av manvän. Hihi. Och den önskan slog in!





Lyckorus

Igår fyllde jag år. Jag fick allt jag kunde önska mig; vaknade upp av att min älskade sjöng för mig. Fick mängder av fina gratulationer från fina vänner&bekanta. Blev firad av mina närmaste. Fick äta princesstårta (min favorit). Åh. Dagen hade inte kunnat vara bättre! Jag är evigt tacksam att jag har så fina människor i mitt liv.














Warm whispers

Idag tog jag en liten promenix ner till centrum. Kände att jag ville köpa en riktigt fin klänning till min födelsedag. Tänk er; rosa, bakelse, rosetter (eventuellt prickar) och gärna tyll. Men självklart hittade jag ingenting. Sverige har så dåligt utbud av kläder! Men jag ska inte klaga, åker ju till London om cirka 2 veckor ;-)
Istället blev det en ny "outfit". Har inte provat något av det men tyckte allt passade så fint tillsammans... Och hela kalaset gick på 330:-. Inte illa va?









Nybakade frallor

Söndagar verkar vara effektiva dagar för min del. Jag har bestämt mig att jag aldrig ska lida utav söndagsångest, utan istället njuta av ytterligare en ledig dag. Åt en god frukost med nybakade frallor med min manvän nyss. Nu har han åkt till jobbet och jag ska fortsätta att vara effektiv tänkte jag..

Tvätta, plantera blommor på balkongen, städa och lite sådant. Ska även passa på att njuta av solen riktigt mycket idag.

Ha en underbar söndag!



De vackra tekopparna fick vi av mina kära mor i inflyttningspresent. Inbillar mig att det är godare att dricka te ur fina och stora muggar.




Dagens shopping

Idag har jag fyndat!!! Åh. Jag älskar att fynda... Kan ni gissa var jag har köpt dessa saker?








Så himla sant. Kolla noga nedan mina vänner




1 år tillsammans

Idag firar jag och min älskade sambo, manvän, pojkvän, fästman(!) och kille; 1 år tillsammans. För exakt ett år sedan bestämde vi oss för att det var vi. Att han och jag var tillsammans. Då hade jag ingen aning om att vi 1 år senare skulle ha köpt en lägenhet tillsammans och vara förlovade...

Men det är det fina med livet. Man vet aldrig vad som står bakom nästa hörn. I mitt fall var det kärleken. Den största jag någonsin upplevt. Den typ av kärlek som gör en alldeles knäsvag och ger en fjärilar i magen. Den kärlek som bubblar av lycka i kroppen och som bara blir starkare med tiden.

Och vet ni vad det bästa av allt är? Att jag fortfarande är lika kär... Tom mer. Jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går, i denna man.

















Tack för ett underbar år älskling!


För fina för att användas

Jag vill att gruset på gatorna ska bort nu nu nu nu, så att jag kan börja använda min älskade skor. Fast vissa skor kommer nog alltid att få stå i skohyllan i min klädkammare, de är helt enkelt för fina för att användas ;-)







Dagens middag



När det ändå är lill-lördag tänkte jag passa på att dela med mig av dagens middagstips. Superenkelt och supergott! Detta kanske inte ser mycket ut för världen, men tro mig, det är hur gott som helst.

Du behöver:

*En gul lök
*Färsk tagliatelle
*2 dl creme creme fraiche
*100-200 g gravad/rökt lax
*Färsk finhackad dill

Hacka löken fint. Stek löken och tillsätt creme fraiche. Klipp laxen i små bitar. Häll i dem och krydda med dill. Jag kryddade även med salt/peppar. Koka pastan enligt anvisningar. Häll över "lax-såsen".

Severa! Tataaa!



Dagens Jess

Det känns som ett tag sedan som jag visade bilder på mig själv. Därför känns det läge som det nu...

 



Jag älskar att ha nygjorda naglar.



Det är inte det lättaste att fota frillan ;-) Men idag körde jag på en lös fläta iaf.




Superenkel "pannacotta"





Tänkte tipsa er om en superenkel efterrätt som jag gör titt som tätt. Och den blir alltid lika uppskattad när man bjuder på den! Ingen tror mig när jag säger vad det är i...

*Krossat digestivekex i botten
*Vanlijkesella
*Hallon

Brukar toppa med lite kaksmulor från Digestive, men har ej gjort det på bilderna ovan.


Ny skänk och måndagsfunderingar..

Vilken strålande dag! Solen skiner och det är blå himmel. Mina vårkänslor flyger omkring i kroppen. Känns som att jag får en massa extra energi av solen. Sitter vid vårat köksbord och tittar ut över gården. Några småbarn leker vid lekplatsen och en annan granne solar på terassen. Njuter verkligen av att se villor, radhus och Låga lägenheter. Inga höghus i sikte!

Vi köpte en skänk igår föressten som jag har glömt att visa. Riktigt fin om jag får säga det själv. Vi behövde lite mer förvaring i köket eftersom att vi knappt har ett skafferi och denna blir perfekt längst med ena väggen.




Dagens tips





Denna soppa slår de flesta, enligt mig. Tom hemalagad! Brukar äta denna till middag när jag ätit en stor lunch på jobbet. Kan jag verkligen rekommendera :-)


Måndag morgon

Ny vecka, nya möjligheter! Idag tänkte jag försöka fånga dagen, i den mån den går. Jag tror att allt handlar om inställning, och därmed bör man se måndagen som början på något nytt. Inte ett elände och irritation över att helgen är över. Carpe diem! (Som det står på en vattenkanna i köket)




Dagens sanning



Upptäck ängeln inom dig och du ser ängeln i andra.


Grönt är skönt...





Fick två fina blommor förra söndagen när min mormor och morfar var här på middag. Den översta passar perfekt i vårat romantiska sovrum eftersom att den är formad som ett hjärta. Orkidéer är tidlösa och dem kan man aldrig få för många av...


Helgen är inte över bara för att det är söndag...

Idag är en riktigt effektiv dag! Jag tvättar, städar och bakar bullar medan manvän målar taket i vardagsrummet. Nu är vi så gott som klara med alla rum förutom vardagsrummet där vi inte ens(!) valt tapeter. Vi är lite inne på New Port stil... Stjärnor, blått, rött, usa-flaggor och randigt. Men vi får se.

Nu ska vi åka till Bauhaus och IKEA för lite inspiration.