Laddar inför ett nytt år

Om ni försöker bortse från mitt osminkade ansikte och min okammade frilla ;-) Men jag funderar på denna klänning på nyår... Av ren lathet. Tanken på massa människor i affärer som vill fynda saker på rea gör mig otroligt stressad. Blä. Inte alls sugen på att hetsa runt i affärer.
Så jag gick in i min klädkammare och tänkte att "wtf, jag har ju sjukt mycket kläder. Något måste jag hitta här inne..." Och det gjorde jag. Denna klänning har bara använts en gång tidigare. På nyår 2007/2008.

Och nu är första gången på länge som jag vågat prova den :-) Och jag kunde ha den!

Ur mitt arkiv...

För ungefär fyra år sedan skrev jag texten nedan om en av mina kickar. Var försvinner all tid? Hur gick fyra år så fort? Var har min skrivarglädje tagit vägen?

"

En av de bästa böckerna jag läst, någonsin, är Marcus Birro Diktskola. Det är ingen vanlig novell om kärlek och naivt drömmande. Han ger idéer och tips vad man gör när man blir refuserad eller när man inte har några idéer, utan för att den sakens skull säga hur man ska och inte ska göra.

 

Det är nästan skrämmande hur mycket jag känner igen mig själv i denna bok. Stundtals känns det som att det är Mig han skriver om.

 

Jag är en fena på att analysera saker och ting. Marcus Birro hävdar att det är så vi författare fungerar. Vi analyserar.

 

En människa är inte bara en människa för mig, ett hus är inte bara ett hus för mig. En människa är så mycket mer än det du ser på utsidan. Hur ler hon? Lyser det i hennes ögon när hon ler eller är det ett påklistrat leende? Vem bor i det där idylliska röda huset med vita knutar? En lycklig familj med två barn, Volvo och hund eller det kanske rent utav är värsta hippien som fått för sig att köpa ett rött hus med vita knutar och leva Svenssonliv?

 

Jag iakttar, betraktar, observerar och bryter ner allt jag tar in genom min brun-gröna ögon. Därefter plockar jag ihop bitarna och skapar något nytt. Jag tolkar det jag ser och klär det i ord. Det är en typ av konst för mig. En konst som får mig att finna ro, lycka och känna kickar i vardagen. Alla behöver kickar i vardagen, som Marcus Birro skriver. En av mina kickar är analyserandet och skrivandet.

 "


Måndag kl 22:16

Nej jag har inte slutat blogga.

Bara tagit lite julledigt.

Samtidigt som jag har väldigt blandade känslor inför bloggandet. Har svårt att få ner en mening. Och har svårt att hitta inspiration. Hrmm. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.

Jag vill, men ändå inte.

Vill ha tillbaks alla mina läsare jag hade på mina gamla bloggar. Men efter jag har "börjat på ny kula" men ny bloggadress osv finns inte många med mig längre.

Och det gör liksom att man tappar lusten. Och inspirationen.

Som den attention hore man är ;-)

Vi får se.......


2007-10-07 Afrika, Kenya, Nairobi.

För sex veckor sedan
hade jag varit här i ett par timmar och paniken började komma krypandes när natten började närmade sig. Jag frågade mig själv hur jag kunde lämna familj, vänner och pojkvän för ett främmande land som jag egentligen inte visste mer om än det jag läst i en liten pocketguide jag fått av mamma. Jag tände mitt ljus jag fått av pappa samt hans flickvän och läste om och om igen texten det stod på ”Jessica, en kvinna med framåtanda. En glad och fokuserad person.”

Ljuset brann och jag bad tysta böner att jag skulle klara det här. Ljust i detta då, när jag satt där på min säng med ett tänt ljus framför mig och bad om hjälp från övre krafter insåg jag vad jag gett mig in på. Jag kunde inte gråta när mina vänner gjorde det när vi sa förväl, utan alla tårar kom först när jag satt där ensam på mitt nya rum och först då förstod jag att jag var i ett främmande land med ingen förutom mig själv.

Nu sitter jag här sex veckor senare och tittar tillbaks på min tid. Jag har upplevt så otroligt mycket mer än vad jag någonsin kunnat drömma om och det är med glädje och tårar jag ser tillbaks på allt: Solsken, regn, mörker, ljus, hopp, missmod, hemlängtan, saknad, väntan, trånad, önskan, vänskap, tillgivenhet, kärlek, sympati, lärdom, visdom, nya erfarenheter, vunnen kunskap… Ja, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

Jag kom hit helt själv och kände ingen förutom mig själv. Sex veckor senare har jag funnit vänner jag hoppas jag kommer hålla kontakten med för livet och jag har funnit ett nytt hem, ett nytt land att vända mig till.


HON

Hon är kvinnan som gett mig livet

Hon är kvinnan som är där för mig vad som än händer

Hon är den som Alltid stöttar mig

Hon är den som gått igenom svåra saker

Och kommit ut på andra sidan starkare än någonsin

Hon är den som är där för mig

Oavsett vad jag gör

Hon är den som har funnits där så länge jag kan minnas

Hon är den livet inte skulle bli detsamma utan

-Hon är min mamma.Dikten är skriven, och bilden är tagen för ungefär 3 år sedan.


Hur man får en söndagskväll att passera innan man hunnit blinka

Jag har en udda hobby. Eller så udda och udda vet jag inte om den är, men jag har aldrig hört talas om någon som gör detta. När jag sufar på nätet händer det ofta att jag klickar in mig på hemnet.se

Drömmer mig bort. Tittar på underbara våningar och herrgårsliknande villor. Ser mig själv i dessa bostäder. Ser framför mig hur jag och manvän skulle renovera dom.

Kan även tillägga att jag brukar söka på lägenheter/hus i hela sverige. Och så sätter jag fantasisummor. Kanske max 1,5 miljon, max 3000 i avgift, minst 70 kvm, minst 3 rum osv.

Det farliga med detta är att jag nästan får för mig att "jo, men jag skulle nog kunna tänka mig att bo i Söderhamn. Eller Åmål. Eller Umeå. Varför inte, liksom?".

Men bara nästan.


Min favorittjej

Jag är så himla himla himla glad att Amanda vann. Hon har varit min favorit enda sedan början. Hennes röst är så unik och tacksam att lyssna på i timmar. För att inte prata om hennes shower... Hon är grym! Älskar även hennes personlighet. Ser mycket av mig själv i henne.

-Tyckte ni att rätt person vann idol 2011?
DAGENS TIPS - Alla dessa kläder för 295(!) kronor

Fasen vad jag är generös som delar med mig av detta heta tips, utan att få ett öre för det ;-) Men vad gör man inte! Kan många gånger vara anti vissa bloggar som man märker är "köpta" och gör alldeles för många reklam-inlägg. Men detta kommer rakt från hjärtat.

Shoppade lite idag via nätet, för en total summa av 295(!) kronor.

Och då fick jag 5(!) plagg inklusive frakt. Det är vad jag kallar fynd... Här hittar ni alla mina fynd samlade.

Det är fri frakt på Bubbleroom fram t.o.m. 24:e december. Om du dessutom anger rabattkod "tidning05" när du handlar över 300 kronor, får du 100 kronor i rabatt.

SKYNDA FYNDA!!

Denna fina tunika tänkte jag ha på julafton :-)
Urinvägsinfektion utan dess like

Fy farao.

Ledsen att jag inte bloggat på ett tag.

Men.....

Jag har vaknat nu två nätter i rad och haft så sanslöst j-ä-v-l-a (ursäkta språket) ONT!

Fy farao.

Jag önskar INGEN denna smärta.

Jag har ringt vårdguiden för första gången i mitt liv (jag klagar inte i onödan)

Jag har varit hos läkaren. Besöket tog mindre än en minut. (Hrm?!)

Och medicinen verkar ju uppenbarligen inte hjälpa......................


OM någon har tips på hur man minskar smärtan, speciella kurer eller liknande, får ni mer än gärna dela med er för snart börjar jag klättra på väggarna!!!


Att ta sig tid att göra saker man vanligtvis inte görIdag tog jag fram symaskinen för första gången på mycket mycket länge. Jag har saknat den!

Tisdagskväll
Manvän kom hem med 6(!) buketter tulpaner i fredags. Frågade om han hade slagit sig istället för att tacka. Hehe. Men det visade sig att han fått dom av en kund på jobbet... Men ändå! Jag älskar tulpaner. Och blommor överlag. Kan aldrig få för många! Knatade över till min mamma som bor ett par minuter gångväg från oss och gav henne två buketter. Delad glädje är sann glädje!

Ikväll ska vi åka till IKEA. Vet inte riktigt vad vi ger oss in på. En massa människor och snart jul. Tänkte även titta in på Toys'r us (stavas det så) och Rusta. Detta kan gå precis hur som helst...


Sitter seriöst och kollar på flygbiljetter till andra sidan jorden nu.

Som så många gånger tidigare gör livet en rivstart igen. Vi tar oss igenom det vi först trodde var möjligt. Vi vågade ta klivet genom elden och vi kom ut på andra sidan. Vi lär oss att andas igen och smärtan i bröstet lättar.

Livet fortsätter
. Livet går vidare. Det kommer det alltid att göra. Oavsett vad som händer. Det är väldigt fascinerande, samtidigt som det är väldigt skrämmande.

Idag flyttar min älskade vän Angelica utomlands. Hon är en av mina absolut närmaste vänner så det innebär en del blandade känslor inför detta... Jag är glad för hennes skull med jag gråter för min egen skull. Det kommer att bli ensamt. Sitter seriöst och kollar på flygbiljetter till andra sidan jorden nu.

 Åh gud va små vi var här. Haha!


Nytt i garderoben

Fyndade detta linne för ett par dagar sedan för endast 75(!) kronor. Hade dessutom presentkort så det var inte helt fel...


Skynda fynda...

Har massvis med fynd som går ut om ett par timmar. Många är det inte ett enda(!) bud på vilket innebär att ni kan klicka hem dessa saker väldigt väldigt billigt...

Skynda fynda! Klicka här.
Födelsedagsfirande och planering inför bröllopVi var i Norrköping över helgen för att hälsa på manväns familj och fira hans lillasyster som fyllde år. Till min stora glädje fick jag chansen att köpa en barbie (jag älskar barbies nu även om jag INTE gjorde det som barn). De har så otroligt fina klänningar, var nära att jag köpte en till mig själv också ;-)

Igår var vi på utflykt till ett slott (vill inte nämna namn OM det blir det). Men jag och manvän drömmer om att gifta oss där... Sagolikt vackert. Om man väljer att gifta sig där kan man antingen gifta sig utomhus precis vid vattnet eller i en liten kyrka som är gudomligt vacker.

Det bästa av allt är att om man väljer att abonnera detta ställe får man Hela slottet till sitt förfogande...
Bilderna tagna med min mobilkamera. Därav inte bästa kvalité..
Ett grönt(!) bröllop

Jag hävdar bestämt att man ska ha ett färgtema på sitt bröllop. Min fästman påstår sig ju vilja ha ett grönt bröllop. Och jag har varit ytterst tveksam till detta. Tills jag såg bilderna nedan. Ett bröllop med grönt tema kanske inte vore så illa i alla fall...
DAGENS TIPS! Beställ hem en gratis kokbok
Jag har precis klickat hem en kokbok, alldeles gratis. Kan det bli bättre? Jag trodde inte riktigt mina ögon när jag läste att man kan få en kokbok gratis med massa julrecept (ofta är saker som verkar för bra för att vara sanna, också även det) Men inte denna gång! Klicka här om du vill beställa en.

Det blir en vit jul i år

Som ni vet gillar jag vitt i min heminredning.. Även när det kommer till julinredningen. I köket är det dock desto rödare. Tro det eller ej...

THANK GOD IT'S FRIDAYMötet gick jättebra så jag tyckte jag kunde belöna mig själv med lite shopping efteråt! Blev årets första julklappar samt en topp till mig själv...


Running up that hillTänkte försöka lägga mig i tid (för en gångs skull). Ska upp tidigt på ett viktigt möte imorgon. Wish me luck!

Ett par (nya) julsaker

Har övningskört med min morfar idag. Blev bjuden på fika när vi var klara av mormor, finns det något godare än nybakade bullar? Första lussebullen i år (kanske en ny cravings, saffran har potential, hehe).

Fick med mig ett par julsaker hem. Vitt, modernt och enkelt i all ära men inget slår gamla julsaker som har ett par år på nacken. Det blir liksom mer själ i hemmet...


En massa konstiga cravings
Var bortbjuden på middag igårkväll och gissa vad det bjöds på? Underbart god skink & broccolipaj. Skulle egentligen steka blodpudding till middag ikväll i min ensamhet, men kände mig inte alls sugen på det. Knatade in på Konsum istället och köpte en paj.

Jag hamnar i "perioder" ibland då jag gärna äter samma sak, varje dag. Sedan tröttnar jag på det och tar ett uppehåll. Manvän brukar säga "jag fasar för dagen då du är gravid, då lär du få massa konstiga cravings".
He-he, jag är också lite rädd för det om jag ska vara ärlig. Om jag redan som icke gravid har en massa konstiga cravings ;-)


ANNIVERSARY

Idag har jag varit förlovad med min älskade fästman i 1 år. Tack för ett underbart år älskling! För exakt ett år sedan friade du. Vi är inte gifta ännu ;-) men jag har aldrig varit så säker på något som Du. Jag släpper dig aldrig, älskade Christoffer! ♥Första bilden som togs på oss. Åh. Pluttisar.
SMYCKEN FRÅN 1(!) KRONA

Vill tipsa er alla om att spana in mina auktioner på Tradera. Vissa saker är löjligt låga priser! Så skynda fynda... Klicka här om du vill komma till mina auktioner.