Jag ser ljusen som tänds

Han kan sin sak, den där Octavio. Jag får en plötslig intensiv lust att åka till Ryssland och kolla på allt vackert. Se lite till av världen. Det känns helt plötsligt som att jag sett väldigt lite även om jag sett mer än de flesta i min ålder.











Bilder: Octavio Putative

And he'll say yeah well I feel oh pretty happy too







Klänning, French Connection
Leggings, H&M


Oh, well I'll look at you and say it's the happiest I've ever been






Mer stickat åt folket. För det är ju så himla himla fint. Stickade vantar, mössor, halsdukar och tröjjor. Allt ska vara stickat! Så mysigt och så varmt. Ikväll ska jag dock bära allt än stickat (skinn), vi ska lyssna på rock hela kvällen och dansa tills benen stupar.


Kära läsare,

Kan någon liten snäll själ förklara för mig hur man gör förprogrammerade inlägg här på blogg.se?

En till favorit







En annan affär jag bara älskar är Urban Outfitters som ligger i den otroligt vackra gamla biografen Röda Kvarn. Ni ser ju själva ovan. Men det är 10 ggr vackrare i verkligheten, för er som aldrig varit där, (vilket jag tror att alla har som läser min blogg). Ganska tråkigt tips kanske men ville bara berätta om en till utav mina guldkorn! Sist jag var där köpte min vän Isabelle en gigantisk lampa på rean (som btw finns en trappa upp, många som missar den) för ynka 70 kr.

Dagens tips



Ibland när jag behöver lite ensamtid och vill finna inspiration brukar jag strosa runt på Söders alla miljontals gator. Och på Söder finns det en massa fräcka vintage-butiker. Tror jag hittar en ny varje gång jag promenerar där, eller vid det här laget har jag nog hittat de flesta. På gott och ont. Det blir mer tips till er i alla fall!
Mitt i hjärtat av SoFo ligger en av mina favoriter som också är ett hett tips till alla mina kära läsare. Den ligger på Skånegatan och var faktiskt en av de första butiker som startades i Stockholms Stadsmissions regi. Det ni! Mer vintage åt folket. Och inspiration när jag knatar runt på Söder, det finner jag alltid!




Att vara eller icke vara...









... Jessicas klänning. Det är frågan. Vad tycker ni; köpa eller inte? Jag är helt kär. Gah. Helt kär.
(Märket finns att köpa här)

If you dont know me by now





Ibland tycker t.o.m. bakelse-jess att det kan vara riktigt snyggt att klä sig enkelt. Idag kände jag mig enkel helt enkelt och så fick det bli! Mocca-klänning ovan är från H&M och de svarta jeansen från MQ.



I’ll put my hands of your eyes, but you pick throught

Såhär fin var jag en solig och vacker höstdag förra veckan. Det regnade löv i alla regnbågens färger och jag kunde inte sluta skratta. Visst är hösten fin?



Mössa, väska och päls är från HM. Jeansen en present och min lila klänning är från Gina.


TODAY IM WEARING THIS




(väska fullproppad med secondhand-fynd)

Världens bästa tips





Nu har jag kommit hem med en kassa fullproppad med kläder och jag är endast 80 kronor fattigare. En utav de bästa ställena att fynda second hand på är Humana på Odengatan under rean, vilket de har lite då och då. Men de har mycket skit också, så det gäller att verkligen kolla igenom allt och leta sig fram. Att shoppa second hand är som sagt en sport. Och jag är hur bra som helst på det! Idag fyndade jag bla ett par skinnbyxor, en randig oversize tröja, en klänning, en blå sammetsklänning. Ni får se bild på allt senare!

Shopping

Snart kommer världens bästa shoppingtips. Åh vad jag är snäll alltså. Jag är där och shoppar kläder för 10 kronor styck just nu! Det ni.

Ibland är det nice att se ut som en gräddbakelse



Skorna jag skrev om tidigare är ju fasligt snygga i en annan färg och de skulle inte sitta helt fel till våren! Damn it. Och tänk er den rosa kappan till. Finns dock risk att det hela skulle bli lite för mycket ihop. Både kappan och skorna är klädesplagg som sätter fokus och tar din uppmärksamhet, vilket antagligen skulle leda till att det hela blir lite too much. Men ändå. Ibland är det nice att se ut som en gräddbakelse!



NEW FUR





När jag invigde denna nya päls förra lördagen kom en söt tjej fram på t-banan och frågade var jag köpt den, varpå jag svarade: second hand. Och vet ni vad det bästa är? Den kommer ursprungligen från en liten söt butik i Paris och den är fejk. Alltså inget stackars djur som blivit mördat.

De sliter aldrig ur ens hjärta och trampar på det



Sekunden jag såg dessa skor föll jag pladask. Ni vet kärlek vid första ögonkastet.
Och det är den där kärleken som får mig att älska skor. De sårar en aldrig. De sliter aldrig ur ens hjärta och trampar på det som om det vore en cigarettfimp. De håller inte ens hand för att i nästa sekund hålla en annans. De älskar en för den man är och de lämnar definitivt aldrig ens fötter! Kan det bli bättre? Och man kan vara kär i dem föralltid. Såklart. Eller i alla fall tills skorna får ens fötter att värka eller tills skorna i sig går sönder.
Forever21 slutar aldrig att förvåna mig. Jag vill köpa nu, nu, nu...




And I'm always pretty happy when I'm just kicking back with you



Jag har massor av fina fynd att visa er men jag är för lat för att fota just nu. Imorgon kanske kanske kanske jag ger er ett av mina utan tvekan bästa secondhand-tips. Där har jag fyndat, tro mig! Och imorgon säljer de ut allt i hela affären för ynka 10 kronor. Om jag pallrar mig dit när de öppnar så åker kameran med så jag kan visa er. Åh vad jag är snäll alltså.


Ett till litet tips

Hittade även denna fina sak på H&M vid Hamngatan. På rea var den också (blir din för 398 sek).  Jag är normalt inte speciellt rosa av mig klädmässigt, men denna jacka föll jag pladask för. Tycker att en färgklick kan liva upp en outfit så otroligt mycket!



DAGENS TIPS



Dessa galet snygga skor skulle jag inte tacka nej till! Hittade dem nyss när jag var inne på Hamngatan och jag gissar på att de kommer att ta slut fort, så skynda fyna! För 398 blir dem dina.





Well it was fun fun fun

För ett par helger sedan ålade jag runt i en trappa någonstans runt Stureplan och posade som en idiot. Varför har jag ingen aning om. Eller jo, jag vill nog mest visa upp min döläckra klänning!






Pink



Jag vet att ni redan sett bild på min nya klänning men jag bara älskar denna bild och måste publicera den. Puss på er änglar.

Well that was just a dream



Klänningen nedan (och ovan) fyndade
jag i fredags och den invigdes även i fredags kväll. Lite för fin för en partkväll kan tyckas (den hade passat himla bra på Blog Awards med jag fick ingen inbjudan, buhu). För fin eller inte, man lever bara en gång! Åh vad jag gillar min nya klänning. Det är lite haute couture över den tycker jag.








(Korten togs inte i fredags varav mitt osminkade ansikte och min ruffsiga morgonfrisyr).

Tycker att det behövs en till riktigt bra modeblogg

Hej och hemst mycket välkomna till min nya fina blogg som kommer att handla om mode. Och inget annat trams. Tycker att det behövs en till riktigt bra modeblogg som bara skriver om mode i all dess ära. Är ej ny inom bloggvärlden, har bloggat i sisådär 3 år.

När jag har börjat finns det inget stopp,

Jess