Home is where your story begin

En sak som bidrog till all min inspiration är min kamera. Om vi säger såhär: jag har inte lagt in foton från kameran i datorn, sedan i julas. Illa!

Jag tänkte försöka fota hela lägenheten och visa er, steg för steg, hur vi har renoverat den. Vi har ju inte legat på latsidan med renoveringen direkt... Det känns som att vi alltid haft ett projekt på gång sedan vi köpte denna lägenhet i december 2010. Vet in om man ska ta det som något positivt eller negativt men vi får i alla fall mycket gjort ;-) Vi båda är nog väldigt rastlösa, gillar att renovera och att ha fint omkring oss.

Lite bakgrund till denna lägenhet då. Vi var länge på jakt efter en lägenhet när vi bestämde oss för att flytta ihop. Vet inte ens hur många lägenhetsvisningar vi varit på. Vi var på en visning av en annan lägenhet i detta område (mest för skojs skull eftersom det mesta låg över vår budget) Men då fick vi kontakt med hon som kom att bli vår blivande mäklare.
Detta ledde till att vi fick nys om denna (som vi bor i nu) som vi hittade på nätet till ett bra pris som var innanför vår budget. Vi ringde mäklaren och frågade om vi fick komma på visning innan den "riktiga". Visst fick vi det! Jag jobbade dock denna dag så jag kunde inte vara med.

Manvän kollade på lägenheten och la ett bud(!). Observera: jag hade endast sett bilder på lägenheten. Jag litade helt enkelt på mina andra hälft. Vi såg potentialen i denna. Även om det var mycket att renovera så var det mest ytan eftersom hela området byggdes 1991. Budet blev accepterat av säljaren som mest ville bli av med lägenheten, snabbt. Och vår lycka var total!

Apropå området så var det också en av anledningarna till att vi blev förtjusta i denna lägenhet. Det är lugnt och rofyllt. Ibland när vi sitter i köket och kollar ut mot gården så undrar vi vad folk gör, om de lever eftersom det är väldigt lugnt ;-)
Och om man kollar ut genom fönstret i sovrummet eller sitter på balkongen så ser man bara villor. Lägenheten är alltså insprängd mitt i ett villaområde. Like like like!

Men men. Det finns mycket att berätta. Men vi börjar med köket...Om vi säger såhär: jag känner knappt igen mig när jag kollar på gamla bilder av lägenheten. Detta är vad vi har gjort hittils med köket:

*Lagt nytt golv
*Köpt nya vitvaror; dvs diskmaskin (står i hålet till höger ni ser ovan) samt bytt ut kyl & frys.
*Bytt ut handtagen på luckorna
*Tapetserat om (usch och fy vilken hemsk tapet det var innan, som ni ser till höger!)
*Målat socklar
*Målat taket
*Bytt ut lamporna som ni ser i taket (hemska!) mot spotlights. Det var ett evigt letande att hitta spotlights som passade med måtten. Dvs så man kunde öppna luckorna.
*Vi har rivit ner allt kakel, satt ditt mosaik.
*Bytt bänkskiva, diskho och blandare.

Ja, det var nog det!

Så här ser det ut nu:

Drömmen är att så småningom sälja denna och gå med fet vinst ;-) För att kunna köpa en villa och kanske även renovera den? Den som lever får se...


Kommentarer
Hanky säger:

Jaaaaaaaa äntligen börjar du blogga igen <3 längtat efter det!Jises vilken skillnad på köket, känner inte ens igen mig när jag ser före bilden! Ni har kämpat på väldigt bra!!

2012-02-20 | 13:06:26
Jenny säger:

Vilken skillnad, vad fint det blev!

2012-02-21 | 04:30:12
Bloggadress: http://mandisochjag.blogg.se/
Nathalie säger:

Läckert! :D

2012-07-06 | 18:15:25
Bloggadress: http://nat0.se
Arianne säger:

Riktigt snyggt har ni fått det måste jag säga!

2012-09-24 | 11:36:06
Bloggadress: http://tralllle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback