Söndag

 


Om ni vill hålla bättre koll på mig borde ni adda byjessjess på Instagram. Nu har jag även fått en ny mobil i julklapp så då kan jag ta ännu bätte & fler bilder! 

 

Dagens humör: Uttråkad, nervös (inför resultat i skolan) men lycklig

Dagens vill ha: En ny garderob. Eller ett nytt innehåll i min klädkammare. Kan knappt ha några kläder längre... 

Dagens klädsel: Ärtgrön stickad klänning med stenar längs halsen. 
Dagens frisyr: Två flätor. 
Dagens planer: Köpa ny örhängen till nyår (fixat) och ta en promenad med manvän. Annars mest slappa och njuta av ledigheten... 
Dagens saknad: Längtar ihjäl mig efter min vän Angelica som bor på andra sidan jorden. 
Dagens måltid: Frukost. Tomtegröt! Snart blir det tidig middag i form av vegetarisk lasagne. 

Dagens borde: Plugga? Men det tar jag tag i efter ledigheten. 
Dagens godis: Resterna i godispåsen från igår när jag och manvän var på Bio. Såg breaking dawn del 2. Filmen slår såklart inte boken men så är det ju alltid. 

Dagens tråkigaste: Vädret. Slask och regn... Blä. 


No one sleeps when I'm awake

 
Idag bär det av till Norrköping för att fira lill-jul. Har ett lass paket med oss och julgodiset är nerpackat. Lite tråkigt är det att man inte kan ha alla i manväns & min familj i samma stad. Fast jag har ju vänner som har släkt utomlands så jag kanske inte ska klaga? 
 
Kram 
 

Året som gått - Första året sedan barnsben som jag inte varit utomlands

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Började läsa ett program på högskolan.
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga nyårslöften inför detta år. Inför kommande år blir det att försöka leva mer i nuet och att hålla mina tre träningstillfällen i veckan. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja.

Dog någon som stod dig nära?
Nej och det samma gäller för 2013 hoppas jag!

Vilka länder besökte du? 
Det slog mig precis att år 2012 är det första året sedan små barnsben som jag inte varit utomlands. Lustig känsla.  
 
 
 Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
Min träning. Har iofs gått en massa långa promenader hela året. Men nu menar jag riktig träning. Svettas, muskler och endorfiner! Började träna "på riktigt" i oktober och vill gärna fortsätta på detta spår... 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Hm... Inga speciella faktiskt.

Vad var din största framgång 2012?
Att komma in på den utbildning jag ville. 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inga allvarliga grejer. Influensa för ett par veckor sedan med 40 graders feber. Det är väl det värsta. 

Bästa köpet?
Ny inredning till badrummet. Nytt stort handfat, massvis av förvaring i form av lådor och en gigantisk tvättkorg. Eller tvättkorgen är inbyggd i ett skåp med två hål i. Jättesmart! 
 
  

Vad spenderade du mest pengar på?
Ny kyl & frys.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Djur i min omgivning. Insåg detta år vilken helande effekt de kan ha. Speciellt hundar.
 
 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om  2012?
Allt med Swedish house maffia. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. 
 
Hur tillbringade du julen?
Förra julen var vi hos manväns familj i Norrköping. I år stannar vi hemma i Stockholm, i alla fall över julafton och övriga dagar. Åker dit på minijul i morgon.

Blev du kär i år?
Jag blev mer kär detta år. Låter kanske som en klyscha men jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går. 
 
  
 
Läste du någon bra bok under 2012?
Bitterfittan. En bok alla borde läsa som lever i ett förhållande. Män som kvinnor. 
 
Favoritprogram på TV?
Revenge. Utan tvekan. 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Underbar behandling på Sturebadet och en kaffebryggare. 

Något du önskade dig men inte fick?
Önskar mig sällan saker. Handlingar är värt så mycket mer. Eller en present som visar att man tänkt till. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jobbade. Men fick en underbart fin bukett budad till jobbet och på kvällen firade jag med familjen. Hade även en buffé för mina vänner här. Vi åt massa mat, käkade tårta och spelade spel till långt in på småtimmarna. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
There are no regrets, only lessons. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Ganska tråkig om man jämför med tidigare år. I början av 2012 fick jag ett par jeans av manvän (han tycker att jag borde ha byxor oftare istället för "alla tråkiga mammatunikor"). Dessa jeans har använts flitigt men har tyvärr gått sönder nu. 
 
Vad fick dig att må bra?
Familjen, vännerna och djuren. 
 
 
De bästa nya människorna du träffade?
En hel del på jobbet, i skolan osv... 
 
 
 

Klädsel på bröllop

 
 
Notera att vi har matchande strumpor och skor. Hihi. 
 
 
Det blir mycket bröllopsbabbel på bloggen just nu... Men jag kan inte låta bli. Tänk vad kul att titta tillbaka på om några år.
 
Just nu funderar jag en del på klädsel på bröllop. Vad tycker ni är okej att ha på er på någons bröllop? Finns det saker man absolut inte får ha på sig? Är väldigt nyfiken vad Ni tycker.
 
Vi har funderat mycket fram och tillbaka på klädsel på vårt bröllop och kommit fram till att vi ska ha "festfin". Då får alla göra sin egen tolkning av vad detta innebär. Känns dumt att tvinga på någon något de inte känner sig bekväma i... Men om våra gäster känner oss så vet de ju att vi själva älskar att vara uppklädda till tänderna ;-) Hade vi gift oss på en herrgård som tanken var från början tycker jag nog att vi borde haft en dresscode men eftersom att vi kommer att gifta oss på landet känns det onödigt.
Jag vill att folk ska känna sig fina och framförallt som sig själva. Oavsett om man har på sig en hawaiiskjorta, badkläder eller  galaklänning.
 
Det enda som jag skulle säga nej till är vitt, rött och svart. Annars får mina gäster ha vad de vill! Och ja det kan tyckas töntigt med färgerna men vitt är ju min färg. Har man rött sägs det att man legat med brudgumen och svart är begravning för Mig. Så eftersom alla får ha på sig vad de vill i övrigt tycker jag det är okej att neka vissa färger.
 
-Eller vad säger ni? 
 
 
 
 
 
 

Sommar mitt i vintern

Domedagen med stor D är här. Blandade känslor inför detta... Men än så länge andas jag ju? *Peppar peppar* Har drömt mig bort genom att titta på bilder i min kamera från i somras. Överförde även alla till datorn och redigerade ett par. Många gäster hade fina kameror med sig och fotade bröllopet ur deras synvinkel. Jag hoppas att det även kommer att bli så när jag och manvän gifter oss. Att fota är lite som att vara en konstnär tycker jag... Alla ser på motiven på olika sätt. Personligen (som ni ser nedan) älskar jag att ta bilder som inte är stela utan som fångar ögonblicket. Är inte så kul att fota människor som ler rakt in i kameran. Jag gillar att fota när människor minst anar det och inte hinner göra sig tillgjorda. 
 
I början av juni var vi i Östergötlands skärgård på bröllop utomhus. Det var första gången jag såg en av mina närmaste vänner gifta sig. Så fint. Det går inte riktigt att förklara och beskriva känslorna. Jag trodde inte att jag skulle bli så berörd som jag faktiskt blev. Kunde liksom inte låta bli att känna en klump i halsen och en tår i ögonvrån när alla fina människor höll vackra tal. 
 
Jag och min manvän blev dessutom väldigt inspirerade inför vårt bröllop när vi var på detta. Det var faktiskt här vi insåg att vi skulle slopa tankarna om att gifta oss på ett slott och inse att det kan bli minst lika fint ute på landet. 
 
A true love story...
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-12-12

 
Fotograf: Josefine Björklund
 
Lill-lördag idag. Min favoritdag på veckan! Ville mest titta in och säga hej. Tänkte eventuellt kicka igång denna blogg på allvar igen inom sinom tid. Vet inte vad jag väntar på egentligen... Eller, ja. Allt har sin tid.
 
Ovan ser ni ett till par bilder från provfotograferingen. Blir fylld av kärlek och värme när jag tittar på bilderna och min fina fästman. 

Vad händer annars då? Allt går i ett. Minuter, timmar, dagar, veckor, månader avlöser varandra och allt flyter ihop i en enda stor röra. 
 
Bävar inför nästa fredag, 2012-12-21, då mayaindianerna har sagt att "jordens undergång" ska ske. Antagligen är jag helt knäpp i huvudet men jag kan inte hjälpa hur jag känner. Har tagit ledigt hela dagen. Ska äta ostbågar (min favorit), dricka Cola light och titta på filmer. Bakom hemmets fyra väggar. Tagit ledigt hela dagen och ska göra absolut I-N-G-E-N-T-I-N-G. Möjligtvis öppna en flaska bubbel när min manvän kommit hem (om vi överlevt). Går jorden under är jag i alla fall på en (för mig) trygg plats. Fan vad skruvat det känns att skriva ner dessa tankar. Men ja. Man måste våga för att vinna! Kanske vinner jag någons förståelse? Eller hittar någon som känner samma rädsla? Hoho? Finns du? Eller så leder det bara till att jag får konstaterat att jag är knäpp i huvudet som tror på dessa konspirationer(?).  
 
Från det ena till det andra så är det ett väldigt fint datum idag. Man kanske borde ha gift sig idag istället... Eller tänk de som är födda idag. Vilket cool personnummer de får...
 
 
 
 

Ängeln i rummet...

 
 Fotograf: Josefine Björklund
 
Nu kan vi i alla fall bocka av en punkt på listan över saker att göra inför bröllopet. Vi har nämligen haft en provfotografering och bokat en fotograf inför vår stora dag! Wie! 
 
Bilder är väldigt viktigt för mig. Även om de vackraste minnena sitter djupt ingraverade i hjärtat tror jag det är omöjligt att komma ihåg allt från en bröllopsdag, då kan det vara bra med bilder som påminner en... 
 
 
 
 

Varför insåg man inte hur snygg man faktiskt var?

 
                  
 
 
När man är mitt uppe i någonting så är det lätt hänt att man inte hinner uppfatta vad som faktiskt händer. Man hinner inte stanna upp, reflektera och insupa allt som faktiskt händer. Som många säger är det lätt att vara efterklok men jag tror mer på there are no regrets, only lessons
 
Men en grej jag faktiskt kan ångra är att jag slutade blogga. Att jag slutade skriva. Pennan har alltid varit mitt vapen. 
 
När jag bloggade aktivt för sisådär fem år sedan (var tog tiden vägen?) blev jag utnämnd till en av 30 kvinnliga bloggare som påverkar mest. 
 
Om vi nu ska vara efterkloka och därmed bittra så kan jag ju passa på: (för sedan tillåter jag mig inte att vara det mer). 
-Varför insåg man inte hur snygg man faktiskt var? Varför hade man fått för sig den sjuka idéen om att man var tjock? Och vad hade det gjort om jag nu var "tjock"? 
Jag kan börja gråta när jag läser alla texter och dikter jag skrivit. Varför slutade jag att skriva? Jag insåg inte mitt egna potential när jag var mitt uppe i allt. Och jag lät idioter (ursäkta språket) trycka ner mig. 
 
Det sägs att man ska sluta när man är på toppen. Jag antar att det var lite så jag kände när jag valde att sluta skriva. Sluta fläka ut mig på internet. Sluta blogga nästan varje dag. Men jag kan inte låta bli att undra hur mitt liv hade sett ut idag om jag fortsatt...
 
 
 

Klänningen med stort K till Dagen med stort D...

 
Brudklänning. Jag kan knappt förstå att det är sant när jag skriver ordet. Vårt bröllop börjar närma sig med stormsteg och jag har ännu inte varit inne i en enda butik och provat en endaste bröllopsklänning... 
 
Dock har jag köpt två brudklänningar. Man kan ju fråga sig hur detta går ihop. Det vet jag knappt själv. Eller jo, en stark kraft som heter INTERNET. Och webbshopar. Hua! Men till mitt försvar så vann jag klänningen ovan på en auktion till ett väldigt bra pris. Jag fick även påverka hur den skulle sys upp, så jag valde att göra den extra lång där bak (hela släpet är inte med på bild). 
 
Den är lite för liten för mig plus att den inte riktigt är min smak. Är väldigt enkel också, vilket jag inte gillar. PLUS att min kära manvän redan har sett mig i den (vi blev lite lyriska och ivriga när den kom med posten så vi kunde inte låta bli) och jag har en gammeldags idé om att han inte får se klänningen. Kan mycket väl tänka mig att denna skulle vara hur fin som helst på någon annan så kommer antagligen sälja den vidare och fortsätta jakten på Klänningen med stort K...
 
 
 

Ny vecka, nya möjligheter

 
Hej på er!
 
Har hunnit med en hel del sedan jag tittade in här senast. Hälsat på svärföräldrarna + familj i Norrköping, åkt till Ullared, njutit av naturen, haft influensa, varit på "Afternoon tea", ätit ljuvlig mat på Villa Godthem, pluggat, jobbat... Ja. Allt möjligt helt enkelt.
 
Idag har jag skrivit min första salstenta och det känns så obeskrivligt skönt att i alla fall kunna lägga sig detta moment bakom sig för ett tag. Andas ut. Även om jag inte blir godkänd så har jag skrivit min första salstenta på detta program och gjort mitt bästa. Det får jag vara nöjd med (är en person med extremt höga krav på mig själv). Känns otroligt skönt att jullovet börjar närma sig med stormsteg. Eller har man jullov när man läser på högskolan? Någon sa att det kallas "föreläsningsuppehåll", med andra ord ska man inte ta ledigt med gott samvete utan man borde läsa ;-) Men jag har bestämt mig för att unna mig ett par dagars ledighet utan att öppna en enda bok. Möjligtvis skönlittertur och tidningar...
 
Ville bara uppdatera om läget. Uppdaterar min Instagram mer frekvent. För er som vill följa mig där heter jag byjessjess. Älskar att fota natur har jag kommit på så sådana bilder finns det en hel del av på min Instagram! Men tyvärr är alla bilderna tagna med min kassa mobilkamera (Samsung). 
 
Tänkte julpynta och fixa lite här hemma idag så då kanske systemkameran åker fram. Känner att det var alldeles för länge sedan jag fotade!
 
Kram på er