Ibland kan jag känner en abstinens

För ganska exakt ett år sedan var jag i London. För er som inte vet det har jag varit bosatt i London och jag tror att denna stad alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Ibland kan jag känna en abstinens efter att åka tillbaks och uppleva staden.
Sagt och gjort! Om ungefär en måndag åker jag och manvän till London i ett par dagar. Jag ska visa honom stället där jag bodde, vi ska shoppa, äta gott och ha en liten "mini-semester". Längtar, längtar, längtar...

Lite såhär såg det ut förra året jag var där:


Åh.


Åh vad jag längtar efter sommaren... Efter sol och kritvita stränder. Jag längtar efter brunbrända kroppar och salt vatten. Men snart så. Snart är sommaren här!


New shoes...Köpte ett par nya skor för någon vecka sedan. Jag vill använda dessa nu nu nu. Men det går ju knappast med tanke på att det är snö och fruktansvärt mycket Grus utomhus. Den som väntar på något gott...


Min klädkammare....
Jag och manvän håller på att renovera vår lägenhet för fullt. Som tur är blev min klädkammare klar väldigt snabbt. Och jag fullkomligt älskar den! Tror jag skulle kunna lägga mig på den lila heltäckningsmattan och gnugga kinden mot golvet (tänk er en hund som har gått bananas och är väldigt tillfreds över livet). Ja, ungefär så känner jag mig. Brukar öppna dörren och kika in där ibland. Bara för att jag kan. Och bara för att det är så fint för ögat.

Åh vad jag älskar min klädkammare!Utnämndes jag till en av Sveriges kvinnliga bloggare som påverkar mest.

Jag skrev just ett inlägg.
Ett långt sådant.Om hur inspirerad jag är. Och hur mycket jag saknar skrivandet.
Faktum är att jag inte är riktigt lika inspirerad att skriva detta inlägg lika långt. Igen.

Så jag fattar mig kort:

Jag ska börja blogga igen. Riktigt mycket. För ett par år sedan utnämndes jag till "en av Sveriges kvinnliga bloggare som påverkar mest".
Men jag slutade när jag var som bäst. När jag låg på toppen.
Flyttade utomlands och klippte alla band med det som kallas ytlighet.

Men nu tänkte jag köra igen.
Jag tänkte köra i stil med lika-många-besökare-som-Blondinbella-har
Ungefär.
Om inte mer!!!

Lika bra att sikta mot stjärnorna, annars kommer man ingen vart.

NU KÖR VI
Ni får mer än gärna kommentera vad ni vill läsa om.


Tänk att ett par hallon i en slask kan vara så inspirerande...Ny matta till köket

Många kan nog tycka att vårat mattval i köket är lite udda. Är nog mer vanligt att man har trasmattor än ryamattor(!) i köket. Men regler är till för att brytas! Jag tycker det känns som att vi har en liten "gräsmatta" i köket. Måste erkänna att jag (som mest gillar vitt och rosa) fattat tycke för grönt i heminredning... Tro det eller ej. Min kära manvän har påverkat mig mer än jag anar tror jag. Hursom; grönt i hemmet inger lugn och det känns som att man har fått in lite av naturen. Just nu är det ju inte speciellt grönt ute så då kan det behövas lite gröna färgklickar...Det viktigaste målet på dagen..

Dagens frukost ser ut på detta vis:
Jag överlever knappt till lunch om jag inte ätit frukost. Det jag prioriterar på morgonen är att sitta i lugn och ro vid frukostbordet och äta frukost. Tycker verkligen inte att det är en myt att frukosten är det viktigaste målet på dagen!

Dagens tips!Jag hann även med en runda in på RUSTA (känns som att jag gör en massa gratis smygreklam för diverse företag på denna blogg, men jag tjänar inte ett öre på det). Hursom; hittade denna tvål och lotion för endast 19,00 kronor styck! Fina lyxiga förpackningar och de luktar ljuvligt.

Såhär ser det ut hemma hos oss idag...Idag har varit en riktigt effektiv dag! Åh vad jag älskar effektiva dagar... Vi har hunnit äta en god frukost, kollat på basketmatch, tagit en tur till IKEA och haft besök av ordförandet i föreningen. Vi tog en fika (med Lillifee muffins, he-he) och pratade om föreningen. Fick även tillfälle att inviga mitt nya rosa kakfat som jag tyvärr inte minns var jag köpte.

Ha en underbar söndagskväll! Och ni, skippa "söndagsångest". I min värld finns ingenting som heter det. Söndag innebär ju en Till ledig dag och det borde man njuta av, inte ha ångest över...

Princess Lillifee jordgubbs-muffinsFör någon vecka sedan köpte jag detta paket. (Okej jag erkänner; bara för att muffinsen såg så söta och fina ut). Hade inte speciellt höga förväntningar på smaken men de var riktigt goda... Lite minus får den pga glasyren som inte blev lika fint fyllig som på bilden, men annars är jag helnöjd.

Kan jag start rekommendera! Gör dock inte misstaget som jag gjorde; att köpa muffinsformar. Det ingår nämligen jättefina med rosa blommor ;-)


Någon i din släkt.Min älskade bror (som kramar om min mamma).


En person som du saknar.
En bild som du aldrig lagt upp.
Jag har hur många bilder som helst på min dator som jag aldrig publicerat någonstans. En av dessa är bilden ni ser ovan. Fråga inte vad vi sysslar med för det vet jag knappt själv. Vad jag däremot vet är att det var en varm sommardag någon gång i juni. Åh. Sommar...


En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.Jag och min vän Sofie.


Presenttips

Något som jag aldrig kan få för mycket av är tidningar. Om jag hade möjligheten skulle jag kunna välja ett tjugotal olika tidningar att prenumerera på denna sida; www.tidningskungen.se

Ska köpa en prenumeration nu på Sköna Hem, man får 4 nummer för 119 spänn. Ingenting ju!

I julas gav jag dessutom bort detta i julklapp och det var mycket uppskattat.


Tjock som en köttbulle...

Kollade på bilder som en god vän tagit på mig och henne i helgen. Ville nästan slå igen datorn när jag insåg hur mycket jag gått upp i vikt det senaste året. Tänkte för mig själv "jag ser ut som en köttbulle"... And let's face it: jag är långt ifrån det där smala benranglet med nyckelben som ser ut som dörrhantag, som jag var för några år sedan. Jag har ungefär gått upp 10 kilo på ett år.
Jag är verkligen inte fet. Men jag är mycket större än vad jag brukade vara. Det är jag väl medveten om.

För några veckor sedan pratades det om vikt i fikarummet och jag döljer inte att jag gått upp i vikt. Varpå en manlig kollega sa till mig "Jessica, du är så cool.. Som kan erkänna att du gått upp i vikt. Som kan prata om det. Vilken annan tjej skulle göra det?". Det värmde faktiskt att höra detta.
Vi tjejer borde inse att dagens ideal är sjukliga. Kolla in Marilyn Monroe, enligt mig är hon en av tidernas snyggaste kvinnor. Och inte tyckte väl någon att hon var fet, på hennes tid? Faktum är att min kropp nästan är identisk med hennes.

När jag var smal fick jag höra att jag var för smal. Nu får jag höra att jag gått upp i vikt. Mig kvittar det. Huvudsaken är, faktiskt, hur klyschigt det än må låta: att jag mår bra. Att jag tränar lagom, äter sunt och mår bra. Enda in i själen.

Fet, smal, lagom eller tjock. Du duger precis som du är. Precis som du är. Därför tänker jag inte låta mig själv tänka i banor om att jag är tjock som en köttbulle. Jag tänker stolt kolla på mig själv och inse att min kropp har förändrats. Och jag duger, precis som jag är.