SÅ VÅGAR DU BRYTA UPP

Jag vill så gärna inspirera er andra som läser min blogg till att våga. Och att verkligen lyssna på er själva. På mitt jobb kommer jag alltid i kontakt med barn och undomar som inte vågar, kan eller vill bryta upp. Och jag dömer ingen. Jag vet hur svårt det kan vara att bryta sig upp ur det som håller en fast. Det nya, som man inte känner till, kan faktiskt vara skrämmande... Riktigt skrämmande. Och vad ska folk tycka?

Till att göra med... Så tänkte jag ta upp jobbet som ett exempel. Det är faktiskt bland det bästa jag gjort att jag valde att i slutet av denna sommar att gå vidare med ett annat jobb. Jag hade verkligen fastnat i ett träsk. Kom inte vidare. Jag kände nog igen mig i princip allt på texten nedan. Jag är evigt tacksam för min tid på mitt förra jobb och jag skulle inte vilja byta ut den, men man måste inse när man är klar på ett ställe. När man är redo för nya utmaningar.

Lyssna på dig själv
Märker du att du inte är dig själv längre? Känner du dig ofta nedstämd på grund av jobbet? Att du ältar samma saker om och om igen? Att ditt jobb inte känns givande? När detta tar över handen, och du inte längre känner dig glad, då är det dags för förändring!

Sätt en deadline
Styrka är verkligen inte att stanna kvar och "stå ut lite till". Jag har trott detta SÅ många gånger. Alldeles för många gånger. Men insett att så är det verkligen inte. Vad är vistsen med att dras ner i en negativ spiral? Undvik att dra ut på processen i flera år.
Sätt ett datum då du slutar om det inte har blivit bättre då. Och våga kasta dig ut och omfamna framtiden!

"Vad ska folk tro?"
Ärligt talat: skit blanka fan i vad folk ska tro! Jag är en fena på att tänka så, och försöker fortfarande jobba bort det. Och jag måste säga att jag har blivit bätte. Det är trots allt jag som ska leva mitt liv, och bara JAG som kan påverka det.
Det är vanligt att stanna kvar för att det är bekvämt. Så länge man stannar kvar påverkas dessutom inte de uppfattningar som människor i ens omgivning, har om en. Men genom att vara ärlig och öppen, mot sig själv och mot andra, kommer man få det stöd från olika håll!


Kommentarer
Mikaela säger:

Tack för din kommentar, den gjorde mig glad :)

2011-11-11 | 13:01:09
Bloggadress: http://somethingaboutcats.blogg.se/
Tess säger:

Läsvärt inlägg :)

2011-11-15 | 07:42:46
Bloggadress: http://www.egowar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback