Graviditeten vecka för vecka

 
Tänkte börja med en grej här i bloggen; nämligen skriva om graviditeten vecka för vecka. 
 

Kroppen: Vid den här tiden brukar den första ultraljudsundersökningen göras. Ofta är det först nu som man som partner på riktigt kan ta till sig att ett barn är på väg. Ultraljud görs för att bättre kunna beräkna när barnet kommer att födas. Som blivande förälder är det lätt att mentalt ställa in sig på det datum för förlossningen som man får. Men man kan aldrig veta säkert och det kan dröja drygt två veckor efter beräknad tid innan barnet kommer.

När man fått ett ungefärligt förlossningsdatum kan man också ansöka hos försäkringskassan om graviditetspenning, som kan tas ut från vecka 32. Graviditetspenning är till för friska kvinnor som har arbeten som är tunga eller innebär andra risker, och därför inte kan arbeta hela graviditeten.

 

Bebisen: Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

 

Egna tankar: Mår förvånansvärt bra om man jämför med tidigare veckor. Känner mig knappt gravid längre! Eller okej... Där ljög jag. Känner hungerkänslor mycket tydligare & plötsligare än innan jag blev gravid. Försöker verkligen att få i min alla mellanmål. Andra tecken på min graviditet är att jag känner mig mer "känslig" än innan. Känner definitivt mer känslor och jag har blivit mer "huslig". Hörde hjärtat slå för första gången hos barnmorskan. Det slog 150 slag per minut. Längtar så mycket till rutinultraljudet om drygt 2 veckor! 

 

 


Kommentarer
Cissi säger:

Å vad mysigt!
Är så härligt att höra det lilla hjärtat för första gången

2013-10-11 | 11:00:29
Bloggadress: http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback